sponsor

sponsor

Slider

Tema resimleri kelvinjay tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Zaman Gezgini Haberleri

World Editör Türkiye

Pratik Bilgiler

Düzenlenecek 01

Düzenlenecek 02

Düzenlenecek 03

Düzenlenecek 04

» » » Envanter Sistemi ve Ekipman Sistemi


Mouse üzerinde bulunan buton, ekipman sayfasını açmak için kullanılıyor.


Warcraft 3 oynayan arkadaşlar bilir, Warcraft’ta en fazla 6 slot envanteri olan karakterler kullanırız. Fakat “Campaigne” tarzı haritalarda bu durum biraz sorun olmuştur hep. Mesela görevlerde bazı eşyalar istenir fakat envanterde yer yoktur. Bu gibi durumların çözümü hep yeni yetenek veya itemler ile envanteri geniş göstermek olmuştur.

Ben bu duruma daha farklı bir çözüm ürettim. Gerçi çözümden ziyade daha eğlenceli bir sistem diyelim.

Ekipman Sistemi


World of Warcraft’ta olduğu gibi (ve çok büyük detaylar olmadan) bir ekipman sistemi de Zaman Gezgini’nde var. Karakterin ekipmanlarına göre çeşitli nitelikler kazanabiliyorsunuz.

Karakterinize takabileceğiniz ekipmanlar ise şu şekilde;
  1. Birincil Silah
  2. İkincil Silah veya Kalkan
  3. Zırh
  4. Miğfer
  5. Yüzük
  6. Kolye

Oyuna girdiğimizde normal envanterimiz 5 slot kalıyor. 6. slotta ise Ekipman Envanteri’ne giriş butonu var.
Yani 5 slotluk envanter ile görev eşyaları ve iksir vb… şeyleri kullanırken 6. slot ile ekipmanlarınızı değerlendirebileceksiniz. Eğlenceli bir sistem vesselam (Gerçi oynarken eğlenceli, hazırlarken sıkıcı olabiliyor bana :D )

Ekipman Özellikleri


Oyunda kullandığınız her tür ekipmanda Nitelik Puanı (Stat) (Güç, Çeviklik, Zekâ) mutlaka olabiliyor. Bunlara ek olarak Birincil Silahlarda “Saldırı Gücü” ve “Özel Yetenek”, İkincil Silah ve Kalkanlarda “Zırh” ve “Özel Yetenek”,  Kalkanlarda “% Oran ile Hasar azaltma”, Zırhlarda “Zırh” olabiliyor. Olabiliyor diyorum çünkü her ekipmanın farkı özelliği var. Mesela bir zırh tüm nitelik puanlarına +5 verirken zırh vermiyor olabilir.

Ekipmanlar Nasıl Kullanılır?


Sol tıklayın?! Hahaha, çok basit bir şekilde söylemek gerekirse, yerden aldığınız eşyalar 1. envantere geçer ve bunlardan ekipman olanları kullanmak için eğer üzerinizde bir tanesi giyili değilse sol tıklamanız yeterli.
Mesela silah takacağınız zaman ilk envanterde o silaha sol tıklarsanız onu giyersiniz. İkinci envanteri açtıktan sonra “ESC” tuşuna basarsanız tekrar ilk envantere dönüş yapabilirsiniz.
Ekipmanları üzerinizden çıkarmak için ikinci envanteri açıp çıkarmak istediğiniz ekipmana sol tıklamanız yeterli, onu birinci envantere atar veya envanterinizde yer yoksa yere düşürür. (Bu yere düşürme olayını bir depo oluşturup oraya gönderme durumuna  da çevirebilirim gibi geliyor ama neyse, bi denerim sonra)

Sorularınız olursa mutlaka yorum yapın, geri dönüş yaparım.
 

«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply